Úgylátom megkaptam kommentben, hogy ennek se eleje, se vége...talán tényleg nincs...de nem is kell lennie.

A lényeg az, hogy elég sok történelmet tanultam  már, meg emelt töri érettségim van, meg utánaolvastam, olvastam a szocializmusban íródott könyvsorozatot is, és a konklúzióm a következő. Akármennyire is úgy állítja be ez a rendszer, hogy ez végre a legjobb, és a kommunizmus maga volt a pokol, akármennyire is azok írják most a történelemkönyveket, akik azt hiszik, ez a végső állomás, attól még nem az. Láttam, hogy történelmi eseményeket mennyire másként magyaráztak a kommunizmusban, és most. Persze mondhatjuk, hogy mert akkor mindenki hazudott, most meg mindenki igazat mond, ezért annak kell hinni, ami most van. De szerintem meg mindkettő ferdít, ezért az igazságot nem tudhatjuk meg teljesen, hisz akiktől megkérdezhetnénk, azok már rég nem élnek.

De miért is írtam le ezt a sok mellépofázást már megint...hogy vegyétek észre, hogy bármennyire is ez a rendszer a "legjobb", ez sem utópia, ezért nem várhatjuk el, hogy mindenki becsületes, őszinte, önfeláldozó legyen. Az emberek nem iylenek és nem is voltak soha, de még csak nem is lesznek. Mindenkit a saját érdekei hajtanak, és ez így van jól...akit nem, az álszent. A rendszer nagy hibája, hogy ezzel ellentétben azt állítja, itt a nagy demokrácia, ajhol minden igazságosan van, mindenki jófej, és innen már tényleg hova tovább....ezt tanuljuk, tanítják meg velünk, amíg felnövünk. Aztán aki kicsit beleássa magát, az rájön, hogy ugyanúgy egy szépen felépített mesében élünk, mint ahogy ezelőtt is éltek. Minél többet járok a téma után, annál jobban rájövök hogy mennyire nem érthet ehez egy átlag ember. És ez egy nagyon fontos gondolat. Mielőtt valaki nagyon elkezd okoskodni a témában, annak szerintem először le kell építenie a mesét, aztán elkezdheti felépíteni az igazságot.

Az egész témát azért kezdtem el feszegetni, mert elegem lett abból hogy 15 éves hülyegyerekek oktatnak ki engem, hogy mert higgyem el hogy ez így meg úgy van. Honnan a faszomból tudják ők 15 évesen, mikor egyfolytában a gép előtt ülnek? Aztán jönnek a képtelenségeikkel, állítják, hogy az ország a zsidók kezében van, meg hogy irtsuk ki a cigányokat, meg szavazzunk a  jobbikra, mert ők majd megbüntetik a bűnösöket, meg hogy a Kárpátia azt mondja, hogy az a magyar, aki...ki tanítja nekik ezeket? Élnek ebben a jól felépített mesében, és elevsznek a sorokban, a sorok közti igazság meg érintetlenül marad. Ezért mondom, hogy előbb, radírozzuk le a sorokat, és akkor ott lesz a valóság. Amit keresek, és amit még ugyan nem találok, de tudom hogy ott van, és idegesít amikor azt mondjhák, hogy dehát bazdemg itt a mese, nem tudsz olvasni?

Még mindig lövésetek sincs miköze ennek a tegnapi posthoz, de egy kicsi talán van. Mégpedig az, hogy ha nem abban nevelnének bennünket, hogy ez  a világ sosem volt jobb, és most midnen tökéletes, akkor nem is várnánk el tőle hogy az legyen. Olyan ez, mint egy benem tartott igéret, ami senkinek nem fájna, ha meg sem igérték volna. És ezért mondtam, hogy a politikusoknak nem kell őszinténak, és tiszta erkölcsűnek lenniük, mert sosem voltak azok, és nem is lesznek...nem azt mondom ezzel, hogy ez így van jól ahogy van, sőt, Magyarországon különösen szarul van, mert itt a 3. tulajdonság sincs meg , ami pedig fontos...a magasszintű szaktudás. Bokros Lajos népszerűségi indexe a béka segge alatt van, mert értette mi a helyzet annak idején, és rendberakta a gazdaságot. Lehet sírni, hogy de miért baszták el, de nem ő baszta el, hanem akkor is azok, akik nem értenek a nyakkendőkötésen kivül máshoz. Bezzeg Szíjártó Pétert szeretjük, mert az ironikus nyilatkozatokon kivül mást se tud csinálni....adót nem emel, jófej!

Én azt mondom, hogy ha  az ország sorsát jó szakemberek irányítják, akkor nem tudnak annyit ellopni, hogy az fájjon az embereknek, és nem tudnak annyit hazudni, hogy az érdekelje az embereket. Mert a politika, csak a rosszul működő  országokban van ennyire a köztuadtban mint itt.

Tudom, hogy meglehetősen csapongó a gondolatmenet, mert eléggé idegből írom, ez az oka a néha Bafflei magaslatokba ívelő gondolatváltozásoknak is. Csomó minden kimaradt, de azt majd előbbutóbb külön. A  továbbiakban kevésbé negatív postok várhatóak.

Kikapcs...

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetseghangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr411498112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

player.ben · http://thoughtofamentat.blog.com/ 2009.11.05. 12:18:50

Először is, ez a post egész más hangvételűre sikeredett, gondolataiban viszont hasonló témát feszeget mint az előző, így azokhoz többet nem is tudnék hozzászólni, csak amit már eddig is írtam.

A fiatalok politikai viszonyulásaihoz pedig annyit, nem különös, hogy azok a gyerekek vannak ennyire szűk látókörű nézettel, akik azt hallják otthon, a példaképp szolgáló idősebbektől, hogy így szar, úgy szar, meg azok a rohadt ezek meg azok! Mert ez nem véletlen. Az ilyen fiatalok nem a kisujjukból rázzák ezt ki, itt általában a helytelen szülői nevelés és a példamutatás hiánya az, ami ezt okozza, szerintem.
Ráadásul az ilyen szülők hangoztatják általában, hogy "jaaj ne politizáljanak már a tanárok, mert megrontják a gyereküket". A nagy lófaszt, az ilyen szülőket kellene beültetni egy Rudibá-féle társadalomismeret órára, hogy felnyissák a szemüket. De persze ez lehetetlen, hisz a magyar ember önfejű, más igazát belátni nem képes.
Erre talán megoldás lehetne a cenzusos választói jog, amivel megszűrnék az ilyen hozzá nem értő, szűk látókörű embereket. Viszont ez meg egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt meg mondanák, hogy ez a "demokrácia kigúnyolása"... Csak észre kéne venni, hogy a demokrácia valóban nem a legjobb módja a dolgoknak, ilyen társadalmi méretek között.

A történelmi visszatekintéshez pedig annyit, hogy szerintem a királyi feudális rendszerek voltak a leghatékonyabbak, amikor egy olyan uralkodó ült a trónon, aki nem hatalomvágyból, hanem az országa iránti elkötelezettségből gyakorolta a hatalmát, mert az országa a saját tulajdona volt. Persze ebben a rendszerben a többi becsvágyó ember okozta a problémát. Viszont ilyen ember meg a mesében létezik, ugye a történelemben sem sok példa volt erre, de hát nem hiába mondják:
"Meghalt Mátyás, oda az igazság."

Az a baj, hogy erről rengeteget lehetne beszélni, meg oldalakat teleírni, de minden egyes gondolatvezetés mellett szólnának érvek is, meg ellenérvek is, a vége pedig az lenne, hogy csak egy homogén zártrendszerben létezik olyan megoldás, ami minden egyénre megfelelne, így hát nem marad más, mint ami eddig is, törekedni a legkisebb rosszra.

Svenson 2009.11.05. 12:50:27

Mátyás sem volt akkora face. Akkoriban a gazdaság hasonló lehetett a kornak megfelelő mértékekben. Igen ő is konvergencia programot vezetett be. Nála az volt az apró külömbség hogy mindenkit megszorított. Válság volt. Mégsem hazudott senki hogy a szakértők azt mondják egy hónap, év, 5 év... 40 év alatt mutatkozott meg a jótékony hatása a kezelésének.

Amerikai választási felmérések mutatják hogy egy ország sorsáról a választások során a hozzá nem értő, laikus többség dönt.

Az átkos rendszer... Lehet nem mehettek 3-nál többen mert csoportosulás. Lehet elverte a csendőr a kölyköt. Lehet jött az AVH. Lehet csak látszat volt de jót tett az embereknek a gazdasági stabilitás érzete. Kimentek majálisra, meg munka ünnepe, hazafias népfront stb... Élet volt. Most a magyar demokrácia hajnalán meg nincs semmi, se látszat se érzet, gazdaságról és politikáról kár beszélni. Volt munka és volt a kerülésért büntetés. Volt tanszer, étel... Loptak akkor is. A mértékek is változtak. Engem megbüntetnek a szinte semmiért, más a milliárdokból új bíróságot vesz ha az igazát kell alátámasztani hogy ő ugyan nem lopott. Ehez kell egy ember akinek pénze van és kell egy ország ahol minden és mindenki eladó és megvehető. Te is, Én is, Ő is... Mindennek és mindenkinek megvan az ára. A baj ott van hogy mi elég olcsón megyünk a piacra és kereslet sincs ránk:D

Szerintem ezt az országod csakis diktatórikusan lehet irányítani, a demokrácia megbukott mielőtt látszatát keltette volna a létezésének.
Lehet itt vitázni hogy jobb vagy bal. Mindegy. Egyszerűen ez egy annyira tudatlan, birka nép hogy kell egy pásztor oda fentre, kutyákkal alatta hogy minden menjen a maga útján. Valahol azt is mondhatnánk hogy olyan lett amagyar nép mint a szülők nélkül maradt gyerek. Bafflei magaslatokba ívelő gondolatváltozások asszem itt végetérnek mára.

Pinczes.Laszlo 2009.11.05. 14:47:43

@Svenson: Igen..kicsit ez lett volna a más megközelítésem lényege, hogy felesleges külön vizsgálni, hogy jobb vagy bal vagy liberális vagy az ami....a lényeg az összképen van. Amúgy meg érdekes dolog az is, hogy a magyar mindig akkor tudott békében élni önmagával, mikor a nyakán ült a török, a labanc meg az orosz...addig érdekes módon haladtunk egyről a kettőre...most meg...

SuperSanyi 2009.11.06. 13:28:10

A magyarok akkor is békében tudtak élni önmagukkal mikor a sztyepén éltek. Mondjuk akkor is feszt taposta valaki a nyakunkat. :D

Azt még mindig nem értem, hogy mik ezek a sztereotipizálások? Hogy a magyar ember így meg úgy... Bazzeg mi is azok vagyunk meg a szüleink is. Olyanok akiket emlegettek vannak mindenütt. Svédországtól a Délafrikai Köztársaságig. Szóval szerintem nem kellene magunkat lefikázni. Illetve akármilyen hülye is valaki, ha dolgozik, fizeti az adót meg a tb-t meg a nyugdíjjárulékot akkor igen is joga van belepofázni a dolgokba.

Egyébként mindenkinek ajánlom az Akelát. Vannak érdekes gondolataik... :D

Azt hiszem Lassan érdemesebb lenne írnod egy postot a pináról meg a sörről...

Svenson 2009.11.06. 21:59:55

@SuperSanyi: "Illetve akármilyen hülye is valaki, ha dolgozik, fizeti az adót meg a tb-t meg a nyugdíjjárulékot akkor igen is joga van belepofázni a dolgokba."

ÍÍÍÍgy igaz. És mi jár annak aki sokat pofázik? Hát a szája. A probléma az hogy pofázni sem érdemes.

SuperSanyi 2009.11.07. 13:40:54

@Svenson: Én a belepofázás alatt a szavazásra gondoltam. :D

Svenson 2009.11.08. 00:59:18

@SuperSanyi: szerinted az valós amit ott bemondanak? Pl. rengeteg embert ismerek a városunkban, de egy sem szavazott mszp-re amikor azok nyertek, (vagy nem vallották be). Utóag amikor kiderül hogy a döntés nem is volt helyes... Az idő megszépíti a dolgokat és mást mondanak:D
Pl volt egy ismerősöm és ő azt mondta hogy én tuti a vörösökre szavaztam nem fiatalákra. Kiábrándítottam mert MIÉP volt. Igaz még a parlamentbe sem kerültek be. De szavaztam, nem kisebbik rosszra, mert mindig van választási lehetőség. Örülök a Jobbik sikereinek is, de csakis és kizárólag amiatt hogy jobb oldali párt. Nem hiszem hogy a huszár ruhába bujtatott mellfeszítős vigyázbanállás fogja megmenteni ezt az országot, meg a visszacsatolt területek:D:D:D

SuperSanyi 2009.11.08. 21:48:38

@Svenson: Nyilvánvaló. Azt csak és kizárólag a kemény és kitartó munka teheti. Lássuk be, hogy ehhez a "huszár ruhába bujtatott mellfeszítős vigyázbanállás" jobb táptalajt képez mint egy rózsaszín latextangába bujtatott, szivárványzászló lengetős, melegfovonulás. Nincs nekem semmi bajom a buzikkal, de egy bajszos huszár sokkal férfiasabb és inkább azzal reklámoznám az országot. Nem süllyedhetünk kanadai mélységekbe...
süti beállítások módosítása