Évértékelő konferencia

2010.01.01. 15:25

Ezzel az évértékelő  konferenciát megnyitom. Itt űl mindenki aki fontos. Én, én, én  és én. Vitás kérdésekben én döntök.

Első napirendi pont:  barátok

Dzsízösz. Nem hiába ez az első napirendi pont, mert talán ez a legfontosabb. Voltak barátaim eddig is szép szerével. De ez az év valami hihetetlen fejlődést idézett elő. Sokan lettetek. Nőtt az igazbarátok száma, nőtt a heveroké, nőtt az ismerősöké. Viszont nem tudok 100 felé szakadni, ezért bocsánatot kérek most mindnekivel kevesebb időt töltök, mint szeretnék. Egyébként meg csak annyit tudok mondani, hogy zsák a foltját. Olyan emberekkel töltöm az időmet, akiknek hasonló értékrendjük van mint nekem, és minden együtt töltött perc csiszol minket, egyre jobbak leszünk :) Mi kell még?

Második napirendi pont: család

Hát voltak problémák...nagyon nem akarom kibeszélni a családomat, nem is fogom. De év végére sikerült kicsit közelebb kerülni egymáshoz. Mi lehetett a baj? Talán az, hogy sokszor annyira a saját igazunkkal vagyunk elfoglalva, hogy nem is értjük meg mit is akar a másik. Szerintem nálunk is ez történt, de aztán mindenki engedett kicsit a büszkeségéből, és beállt a pozitív változás. Ennek örülök.

Harmadik napirendi pont: munka

Ami ezen a téren változás, az az, hogy év elején még nem lett volna dobogós. Bizonyára sokan elmosolyodtok, vagy megborzongtok a név hallatán, hogy igen...az MPK Zrt-nek nagyon sokat köszönhetek. És itt szeretném kiemelni Háromszéki Györgyöt, akiről eddig még nem esett szó, de egy képzeletbeli plecsnit átnyújtok most neki itt, évértékelésről lévén szó :D A cél, hogy 2010-től ne azon a sok dolgon kívül, amit kaptam eddig a cégtől, még pénzt is keressek..:D

Negyedik napirendi pont: BGF

Azt hittem mikor érettségiztem, hogy majd amit megtanul az ember egyetemen/főiskolán, abból majd aztán megváltja a világot. Röhögnöm kell. Ebben az évben jöttem rá, hogy ahhoz, hogy az ember mondjuk ne egy rabszolga legyen, ahoz rengeteg képességét kell fejlesztenie....ezek közül a szaktudás csak egy. Ily módon nagyon sok más dologgal is foglalkoztam ebben az évben a sulin kívül. Ezeknek a dolgoknak lehet, hogy nincs nyomuk az indexemben, de nagyon fontosak. Van egy ilyen kibaszott  nagy tömegtermelésre épülő felsőoktatás, ahol nem hogy a diákok, de mát a tanárok is szarnak az egészre. Nem kapunk már annyit, mint még annó mondjuk 20 évvel ezelőtt kapni lehetett. Viszont mielőtt valaki azt mondaná, hogy hát ezaz, és belekezdene a felelősséghárításba, tanácsolnám, hogy mindneki nézzen kicsit magába, hogy ő hogy áll hozzá a diplomájához. Nekem sem volt sokáig tiszta a lelkiismeretem ennek kapcsán. Viszont mikor kicsit átértékeltem a dolgot, és a suli kikerült a központból, onnantól úgy állok hozzá, hogy pont elég időd szánok rá. A diploma ma nem biztosít versenyelőnyt. Nyilván nem mindegy, hogy az ember hol szerzi...de azon belül már nagyjából mindegy, hogy 3 vagy 5. Versenyelőnyre tehát a diplomán kívül kell szert tennünk. Ha tudod, hogy milyen munkát fogsz végezni, akkor az ehez szükséges képességeidet fejlesztened kell. A diploma csak egy kulcs ami kinyitja az ajtót a házadhoz...de hogy hogyan rendezed be a házat, az már rajtad múlik. Én részemről leszarom, hogy rozsdás-e a kulcs, vagy éppen mágneskártyás beléptetőrendszer. Odabent egyre nagyobb rend van, és ez a lényeg. Én példáúl vezető szeretnék lenni. De úgy érzem, a főiskolán azt tanítják, hogyan bábozzunk az irodánkból az inputokkal, hogy outputok legyenek belőlük. Nyilván ez a cél nem? De. Csak nem mindegy hogy hogyan. Aki vezető akar lenni, annak tudnia kell bánni az emberekkel, stbstb, csomó olyan tudást kell birtokolnia, amit a fősulin nem tanítanak. Ezzel lehet például veersenyelőnyre szert tenni.

Ötödik napirendi pont: albérlet

Év végére másik albérletbe költöztem :D Nem volt könnyű otthagyni a másikat, mert már nagyon a szívemhez nőtt. Dehát...változtak a körülmények, muszáj változtatni nekem is. A kilátások egyébként nem rosszak, a banda jó, az ár alacsonyabb, nagyobb élet lesz.

 

Magánélet: miközödhozzá :D MIvel csak rám tartozik, így nem került be a felsorolásba, bár többnyire tisztában vagytok vele. Alakul lassanként, mint ahogy minden más is.

 

Összegzés: A 2009-es évet eyértelműen sikeresnek ítélem. Talán minden téren. Nagyon megváltoztam egy év alatt. Lehet hogy tetszik, lehet hogy nem, nem lényeg, jobban érzem így magam. Egyre jobban. Lettek céljaim, és elkezdtem megtanulni, hogyan lehet ezeket megvalósítani. Innentől nincs akadály...azt hiszem :D

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetseghangjai.blog.hu/api/trackback/id/tr821637144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperSanyi 2010.01.01. 21:49:33

Hát Lackó, szerintem a sulihoz még mindig nem jól állsz hozzá de ezt majd élőben megbeszéljük.
Mindenesetre igazán örömmel tölt el, hogy ennyire sikeresnek élted meg ezt az évet. Jómagam is eképpen nyilatkoznék. Mindent megcsináltam amit még mindenképp meg akartam csinálni mielőtt beadom a kulcsot(ami szintén majdnem megtörtént).
Így a 20. életévemnek elébe tekintve kicsit furán érzem magam, nah de majdcsak lesz valahogy.

Pinczes.Laszlo 2010.01.01. 23:46:44

@SuperSanyi: Hát akkor azt javaslom, hogy mihamarabb igyunk meg egy sört, amint felkeveredsz Pestre :D

ZombiE 2010.01.04. 00:08:28

Hát örülök h jól zártad az évet, és a konferenciát:D, bocs h nemtudtam elmenni a korcsmázolásra, sanyi megis mondta h papucs vagyok...nah mind1, majd egy kis vodkával hátha kitudom engsztelni azta mindenhájjal megkent szőrös sziveteket, majd összeoktrojálunk vmi edzésfélét, veszünk pár sört, mellé megisszuk azta vizecskét, aztán jóuság lesz babinéni

SuperSanyi 2010.01.04. 20:17:25

@ZombiE: Gyönyörüsségessen, okossan, szentimentálisan, elsőáldozófejjel megisszuk a vodkátot oszt jóság lesz.

Svenson 2010.01.05. 01:42:30

Mindíg a legjobb írásaim kerülnek törlésre:$
süti beállítások módosítása